
Çikolata Ganajlı Kup Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- Bir paket burçak sade bisküvi
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket krema
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Çikolata Ganajlı Kup Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süte un ve nişastayı iyice karıştırıp uygun bir tencereye alıp kısık ateşte kaynayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Göz göz olunca sütümüz içerisine şeker ve vanilyadan ekleyip 2 dk kaynattıktan sonra altını kapatalım.
- Kuplarımızın tabanına bisküviden ezip birer yemek kaşığı kadar koyalım dilerseniz daha fazla veya azda koyabilirsiniz.
- Bisküvilerin üzerine ise muhallebiden dökelim eşit miktarda.
- Soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan uygun bir tavaya kremamızı koyalım.
- Kaynamaya başlayınca bitter çikolatamızı da karıştırarak koyalım iyice eriyince tatlımızın üzerine dökelim.
- İlk sıcağı gidince buzdolabına kaldıralım.
- 2-3 saat durduktan sonra üzerine hindistan cevizi dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.