
Çikolata Dolgulu Ekmek (Yumuşacık Puf Puf) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
- sürülebilir çikolata (Sarelle-nutella)
Çikolata Dolgulu Ekmek (Yumuşacık Puf Puf) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına sütü, suyu, sıvı yağını, mayayı, şekeri ve son olarak tuzu alarak karıştıralım.
- Akabinde birinci 4 bardak unu ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Beşinci bardağı denetimli ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- En son elimize hafif sıvı yağı alarak hamuru güzelce toparlayalım, üzerini kapatıp 40 dk mayalanmaya bırakalım.
- Müddetin sonunda un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım bir iki kere daha yoğurup, havasını aldıralım.
- Merdane ya da oklavayla dikine yanlışsız dikdörtgen olacak formda kalıbımızın ölçüsünde hamuru açalım (Fotoğraflarda gösterdim)
- Yarısına kadar sürülebilir çikolata sürelim. Yarısına da bıçak ya da pizza kesme aletiyle çizikler atalım.
- Akabinde rulo formunda katlayıp margarinle yağladığımız kalıbımıza yerleştirelim ve 25 dk mayalanmaya bırakalım.
- Müddetin sonunda üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırının alt-üst ayarında pişirmeye bırakalım.
- Üzeri kızarınca fırının yalnızca alt ızgarasını çalıştırıp yavaş yavaş pişmeye bıraktım. Böylece içi daha hoş pişecektir. Deneyeceklere afiyet olsun. ????