iltasyazilim
FD Üye
Çiğköfte (En Pratiğinden) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı sıcak su
*2 adet orta boy soğan
*23 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası (salçanız yoğunsa 1 kasık az ekleyebilirisiniz)
*23 kaşık domates sosu
*Yarım limon suyu
*3 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kasığı ketçap
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı (kuru fesleğen, kuru nane, karabiber, toz kırmızı biber, isot pul biber, )
*1 çay kaşığı (kimyon, köri)
*1 yemek kaşığı tuz
Çiğköfte (En Pratiğinden) Tarifi Yapılışı
Bu tarifi okuduğum tariflerden evde olan malzemelere uyarlayarak yaptım Sonuç gerçekten çok iyi Hazır olduğunda tadına bakıp eksik malzemeleri daha sonrada ekleyebiliriz
Öncelikle büyük kasemizde 2 su bardağı bulguru 1 su bardağı kaynamış su ile karıştırıp 5 dk demleyelim 5 dk sonunda el blenderından şişen bulgurları geçiriyoruz Ne kadar fazla inceltirseniz o kadar iyi Bulgurları demlemeye bıraktığımız vakit aralığındada normal blenderla soğan, sarımsak, sıvı yağ, ketçap, domates sosu, salça, maydanoz, nar ekşisi, limon suyu ve tüm diğer baharatları ekleyip robotta iyice eziyoruz Mükemmel bir sos oluyor Bu sosu el blenderıyla ezdiğimiz ince bulgurlara ekliyoruz Karıştırın ve gerekirse tekrar blenderdan geçirin Dolap poşetine atıp 1 gün bekletirseniz tadını daha iyi bulacaktır Ben 1 hafta bekletmiştim ve hiç bir bozulma olmadı Kısırdan bile pratik tarif Afiyet olsun ?
*2 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı sıcak su
*2 adet orta boy soğan
*23 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası (salçanız yoğunsa 1 kasık az ekleyebilirisiniz)
*23 kaşık domates sosu
*Yarım limon suyu
*3 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kasığı ketçap
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı (kuru fesleğen, kuru nane, karabiber, toz kırmızı biber, isot pul biber, )
*1 çay kaşığı (kimyon, köri)
*1 yemek kaşığı tuz
Çiğköfte (En Pratiğinden) Tarifi Yapılışı
Bu tarifi okuduğum tariflerden evde olan malzemelere uyarlayarak yaptım Sonuç gerçekten çok iyi Hazır olduğunda tadına bakıp eksik malzemeleri daha sonrada ekleyebiliriz
Öncelikle büyük kasemizde 2 su bardağı bulguru 1 su bardağı kaynamış su ile karıştırıp 5 dk demleyelim 5 dk sonunda el blenderından şişen bulgurları geçiriyoruz Ne kadar fazla inceltirseniz o kadar iyi Bulgurları demlemeye bıraktığımız vakit aralığındada normal blenderla soğan, sarımsak, sıvı yağ, ketçap, domates sosu, salça, maydanoz, nar ekşisi, limon suyu ve tüm diğer baharatları ekleyip robotta iyice eziyoruz Mükemmel bir sos oluyor Bu sosu el blenderıyla ezdiğimiz ince bulgurlara ekliyoruz Karıştırın ve gerekirse tekrar blenderdan geçirin Dolap poşetine atıp 1 gün bekletirseniz tadını daha iyi bulacaktır Ben 1 hafta bekletmiştim ve hiç bir bozulma olmadı Kısırdan bile pratik tarif Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.