
Ciğer Tava Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuzu ciğer
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Domates
- Turşu biber
- Kimyon
- Tuz
Ciğer Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaprak yaprak doğranmış kuzu ciğerimizi tel süzgece alıp süzdürüyoruz.
- Bu kademede yıkama yahut tuzlama yapmıyoruz.
- Küçük bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
- Yağ kızarken ciğerimizi unlayıp kevgir yardımıyla fazla ununu atıp kızgın yağa kevgirin dolusu kadar bırakıyoruz.
- 2 dakika orta ara karıştırıp pişiriyoruz.
- 2 dakikadan fazla pişerse kurur ve lezzetini kaybeder ben kronometre tutup pişirdim.
- Dakikaya sadık kalırsanız sonuç hoş olacaktır.
- Ciğerimizin tamamını pişirdikten sonra tuzluyoruz ve tavada kalan yağdan bir ölçü üzerine gezdiriyoruz.
- Sumaklı maydanozlu soğan ve domatesle lavaşa sarıp servis edebilirsiniz. Olmazsa olmazı birde kimyon tabi bence????.