Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ciğer Tava

Ciğer Tava
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ciger-tava.jpg

Ciğer Tava Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuzu ciğer
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Söğüş için;
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Domates
  • Turşu biber
Servis ederken;
  • Kimyon
  • Tuz

Ciğer Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yaprak yaprak doğranmış kuzu ciğerimizi tel süzgece alıp süzdürüyoruz.
  2. Bu kademede yıkama yahut tuzlama yapmıyoruz.
  3. Küçük bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
  4. Yağ kızarken ciğerimizi unlayıp kevgir yardımıyla fazla ununu atıp kızgın yağa kevgirin dolusu kadar bırakıyoruz.
  5. 2 dakika orta ara karıştırıp pişiriyoruz.
  6. 2 dakikadan fazla pişerse kurur ve lezzetini kaybeder ben kronometre tutup pişirdim.
  7. Dakikaya sadık kalırsanız sonuç hoş olacaktır.
  8. Ciğerimizin tamamını pişirdikten sonra tuzluyoruz ve tavada kalan yağdan bir ölçü üzerine gezdiriyoruz.
  9. Sumaklı maydanozlu soğan ve domatesle lavaşa sarıp servis edebilirsiniz. Olmazsa olmazı birde kimyon tabi bence????.
 
858,557Konular
982,114Mesajlar
32,774Kullanıcılar
bitraxSon üye
Üst Alt