
Ciğer Şiş (Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram dana ciğer (kuzu ciğer)
- 300 gram kuyruk yağı
- Çeyrek zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı silme kimyon
- 1.5 tatlı kaşığı kimyon
Ciğer Şiş (Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ciğerler kanını salana kadar bekletilir zarı soyulur.
- İnce ve orta büyüklükte doğranır, ciğerin büyüklüğünde ve ince olacak halde kuyruk yağı doğranır.
- Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır.
- Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür .
- Pulbiber, tuz ,kimyon ek edilir yeterlice harmanlanır bi gece evvelce yapılır terbiye edilir.
- Daha sonra mangal yakılır kömür de yanıp köz olunca şişlere bi ciğer bi kuyruk yağ olacak formda aldığı kadar şişlere dizip köz haline gelen ateşe bırakıyoruz .
- Art yüzeyi hafif pişince çevire çevire pişiriyoruz.
- İsteyen piştikten sonra hafif kimyon serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz bol soğanlı salata ile sunuma hazır afiyet olsun.