Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ciğer Şiş (Deneyin Pişman Olmayacaksınız)

Ciğer Şiş (Deneyin Pişman Olmayacaksınız)
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ciger-sisdeneyin-pisman-olmayacaksiniz.jpg

Ciğer Şiş (Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram dana ciğer (kuzu ciğer)
  • 300 gram kuyruk yağı
  • Çeyrek zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı  silme kimyon
Piştikten sonra üzerine;
  • 1.5 tatlı kaşığı kimyon

Ciğer Şiş (Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ciğerler kanını salana kadar bekletilir zarı soyulur.
  2. İnce ve orta büyüklükte doğranır, ciğerin büyüklüğünde ve ince olacak halde kuyruk yağı doğranır.
  3. Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır.
  4. Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür .
  5. Pulbiber, tuz ,kimyon ek edilir yeterlice harmanlanır bi gece evvelce yapılır terbiye edilir.
  6. Daha sonra  mangal yakılır kömür de yanıp köz olunca şişlere bi ciğer bi kuyruk yağ olacak formda aldığı kadar şişlere dizip köz haline gelen ateşe  bırakıyoruz .
  7. Art yüzeyi hafif pişince çevire çevire pişiriyoruz.
  8. İsteyen piştikten sonra hafif kimyon serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz bol soğanlı salata ile sunuma hazır afiyet olsun.
Püf noktası: Ciğer çok büyük ve kalın olmayacak. ciğer ile kuyruk yağı tıpkı uzunlukta olacak küçük olursa daha çabuk pişer . Çay kaşığının başından bir tık büyük olsa ciğer daha hoş pişer. Terbiyesi bir gün evvelden yapılsa yumuşak olur.
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt