iltasyazilim
FD Üye
CİĞER KAVURMASI
Malzemeler:
1 kg dana çiğeri
1 adet büyük soğan (yada 2 orata boy soğan)
4, 5 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin yada tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı sıcak su
12 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun
Malzemeler:
1 kg dana çiğeri
1 adet büyük soğan (yada 2 orata boy soğan)
4, 5 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin yada tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı sıcak su
12 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.