bilgisayarci
FD Üye
Ciğer Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk ciğeri
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 litre su
- 2 adet tavuk bulyon
- Tuz,nane,sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yahut 1.5 yemek kaşığı un
Ciğer Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğerleri temizledikten sonra fındık tanesi büyüklüğünde küçük küçük kesimlere keselim.
- Sıvıyağ içerisinde rengi dönene kadar kavuralım.
- Daha sonra üstüne salça ve arpa şehriye ekleyip bir iki sefer daha kavuralım.
- Sonra üstüne su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Sonra farklı bir kapta yumurta,yoğur ve unu karıştırıp içerisine çorbanın suyundan ekleyip klasik terbiye yapalım kaynamakta olan çorbaya ekleyelim.
- Bir iki taşım daha kaynatın tavuk bulyonları ekleyelim.
- Daha sonra farklı bir tavada sıvı yağ ve naneyi yakalım kaynayan çorbanın içerisine ekleyelim.



Ciğer Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı