
Çiğ Köftelik Lavaş Tanımı İçin Materyaller
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
Çiğ Köftelik Lavaş Tanımı Yapılışı
- Yoğurt tuzu ekleyip unu yavaş yavaş ek edelim.
- Kulak göğsü yumuşaklığında olunca masaya un atalım hamuru 10 eş kesime bölünerek sırayla açmaya başlayalım.
- Tavanın altını yakalım.
- 5 lavaşı açtıktan sonra yavaş yavaş pişirmeye başlıyoruz.
- Bir yandan pişirip öbür yandan da lavaşlarımızı açmaya devam ediyoruz.
- Pişirme esnasında pişen lavaşlarımıza teremyağ sürüp kenara alıyoruz.
- Hepsi bittiğinde yemeğe hazır olacak lavaşlarımız????.
Lavaşlarımıza teremyağ sürdükten sonra üstünü kapatalım ki sertleşmesin yumuşacık kalsın????.
Lavaşlarımızı istediğiniz herşeyde kullanabilirsiniz.
Çiğ köfte ile başladım.
Elimde közlenmiş patlıcan ve biber kavurması vardı onunla birlikte denedim inanılmaz ???? derecede kusursuz oldu denemenizi tavsiye ederim ????.
Döner yapıp ekmek yerine lavaşta sunabilirsiniz.
Daha birçok çeşitli sunumlar yapabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun ????????.