
Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 6 çay bardağı esmer ince bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 domates rendesi varsa eklene bilir
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharat
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı güzel acı siyah pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 baş taze soğan
- Tuz
- Su
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 4 yemek kaşığı acı pul biber, bir çay bardağı su ile ıslatılıp bekletilir.
- Soğan ve sarımsak rondodan çekilir.
- Yoğurma kabına yalnızca ince bulgur soğan sarımsak ve 5 yemek kaşığı domates salçası ve domates rende lenebilir eklenerek yeterlice yoğurulur.
- Yumuşayana kadar orta ara elimizi ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz.
- Islattığımız pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Yedi türlü baharatı, nar ekşisi ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırıyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız maydanoz ve taze soğanı ekliyoruz.
- En son tuzunu ayarlayıp elimizle form veriyoruz. Afiyet olsun.Not çiğ köftelik pul biber olmalı kullanacağınız pul biber.