Çiğ Köfte Deneyince Asla Vazgeçemeyeceğiniz Bir Tat Tanımı İçin Malzemeler
- İnce bulgur 300 gram
- Soğan 2 adet
- Salça 2 yemek kaşığı
- İsot 1 çay bardağı
- Limon 1 adet dörde bölünüp yoğurma kabına
- Zeytinyağ 1 çay bardağı
- Yumurta 1 adet
- Nar ekşisi
- Ceviz
- Maydanoz
- Tuz
- Buz küpleri
Çiğ Köfte Deneyince Asla Vazgeçemeyeceğiniz Bir Tat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta zeytinyağ buz ve maydanoz harici bütün gereçler yoğurma tepsimize alalım, uygunca bir harmanlayalım.
- Daha sonra zeytinyağımızın azar azar ek edip, yoğuralım. Buz küplerinden kıvam alacak kadar orta ara ekleyip yoğuralım.
- Çiğ köfte hal almaya başladığı vakit maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra tavaya göz kararı sıvı yağ döküp yağ güzelce kızınca içinde 1 adet yumurtamızı kırıp döküyoruz bunuda çiğ köftemizin içine ek ediyor tekrar güzelce bir yoğuruyoruz.
- Çiğ köftede yoğurmak çok değerli sabır gerektirir fakat lezzet olarak değecektir herkese şimdiden afiyet şeker olsun ???? sıhhatle kalın ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.