iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Hamuru İçin:
300 gr un (2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı dolu dolu un), 1 adet yumurta, Tuz, Ilık su İçi İçin:
300 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Kırmızı biber Kızartmak İçin:
Sıvı yağı Yapılışı
Bir kaba unu, yumurtayı ve tuzu koyup karıştırmaya başlayalım
Üzerine ılık suyu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve 30 dakika dinlendirelim
İçi için; soğanı rendeleyelim
Bir kaba soğanı, kıymayı, zeytin yağını, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım
Dinlenen hamurdan bezeler hazırlayalım ve tatlı tabağı büyüklüğünde açalım
Açtığımız hamurların yarısına kıymalı harçtan sürüp kapatalım
Kızgın sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartıp sıcak sıcak servis yapalım
Hamuru İçin:
300 gr un (2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı dolu dolu un), 1 adet yumurta, Tuz, Ilık su İçi İçin:
300 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Kırmızı biber Kızartmak İçin:
Sıvı yağı Yapılışı
Bir kaba unu, yumurtayı ve tuzu koyup karıştırmaya başlayalım
Üzerine ılık suyu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve 30 dakika dinlendirelim
İçi için; soğanı rendeleyelim
Bir kaba soğanı, kıymayı, zeytin yağını, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım
Dinlenen hamurdan bezeler hazırlayalım ve tatlı tabağı büyüklüğünde açalım
Açtığımız hamurların yarısına kıymalı harçtan sürüp kapatalım
Kızgın sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartıp sıcak sıcak servis yapalım