Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek (Çi Börek)

Çiğ Börek (Çi Börek)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cig-borek-ci-borek.jpg

Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı İçin Materyaller


Hamur materyali;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarim su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harç gereci;
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet soğan

Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kaba yumurta tuz yoğurt su konulur çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir yoğrulmaya başlanır ele yapışmayan sert kıvam alınınca yoğrulma bırakılır hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
  3. İç harç için soğan rendelenir yahut küçük küçük doğranır kıymamızın üzerine tuz, karabiber, pul biber, yarım çay bardağı su ekleyip düzgünce karıştıralım.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve çok az unlanmış tezgahta açabildiğiniz incelikte açalım çok fazla ince açmaya gerek yok.
  5. Sonra hazırlamış olduğunuz harçtan içlerine dilek ettiğiniz kadar ekleyip ikiye katlayalım.
  6. Akabinde kızgın bol yağda kızartalım. Çok süratli kızarıyor onun için börekleriniz hazır olunca kızartma sürecine başlayın.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt