iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çiftlik Haşlama Tarifi
Vitamin deposu olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
1 adet kereviz
1 su bardağı haşlanmış barbunya
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım demet maydanoz
Tuzlu ve karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
300 g dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
Yapılışı:
Soğanı yemeklik olarak doğrayın Kerevizin kabuklarını soyup, doğradıktan daha sonra kararmaması için limoni suda bekletiniz Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırıp, içine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurunuz Kuru soğanlar renk alınca içine et suyunu ekleyip, kaynatınız Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ek edip, kaynatınız Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatın Üzerine maydonoz serpip servis edin *
Vitamin deposu olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
1 adet kereviz
1 su bardağı haşlanmış barbunya
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım demet maydanoz
Tuzlu ve karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
300 g dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
Yapılışı:
Soğanı yemeklik olarak doğrayın Kerevizin kabuklarını soyup, doğradıktan daha sonra kararmaması için limoni suda bekletiniz Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırıp, içine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurunuz Kuru soğanlar renk alınca içine et suyunu ekleyip, kaynatınız Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ek edip, kaynatınız Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatın Üzerine maydonoz serpip servis edin *