Tek tedrisat ne demek?
Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekaleti'ne (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na) bağlanmasını öngören yasadır.
Orta Tedrisat ne demek?
İlköğretimden sonra öğrenimini sürdürmek isteyen öğrencileri üniversiteye veya teknik ve meslek alanlarında hazırlamak için planlanan öğretim dönemi, lise, orta tedrisat.
Tedrîsât ne demek?
Tedrisat ne demek Osmanlıca? tedrisat / tedrisât / tedrîsât / تدریسات / تَدْر۪يسَاتْ (Tekili: Tedris) Tedrisler. Ders vermeler.
Tevhid-i Tedrisat ne demek tarih?
Tevhidi Tedrisat Kanunu, öğretim birliği yasası olarak ortaya çıkmıştır. Bu yasanın amacı eğitimde düzenleme yapmak ve öğretim birliğini sağlamaktı. Bu yüzden Tevhidi Tedrisat Kanunu çıkarılmıştır. Tevhidi Tedrisat Kanunu 3 mart 1924 tarihinde kabul edilmiştir.
Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun sonuçları nelerdir?
Çağın gerisinde kalmış olan ve akıl ve bilim yönünden hiçbir varlık gösteremeyen medreseler kapatılmış, Azınlık okullarında Türkçe zorunlu kılınarak, bu okullar Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetimine tabi kılınmıştır. En nihayetinde bu kanun ile Türkiye'de, laik, çağdaş ve milli bir eğitim sistemi hayata geçirilmiştir.
Iptidai olmak ne demek?
Türk Dil Kurumu iptidai kelimesi için, 'ilkokul' karşılığını vermektedir. Ancak bu kelime alternatif olarak farklı durumlarda 'ilkel' anlamı üzerinden de kullanılabilmektedir.
Tedrisatından geçti ne demek?
Deyimin doğru şekli, (Birinin) Rahle-i tedrisinden geçmek'tir. «O kimseden ders almış, feyiz almış olmak» anlamında söylenir.
Evkafa ne demek?
Dilimize Arapça'dan geçmiş olan 'evkaf' kelimesinin TDK'da yer alan anlamı şu şekilde; Vakıflar. Vakıf mallarını yöneten kuruluş.