Çift Muhallebili Bisküvi Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1.5 paket petibör
- Çeyrek su bardağı su
Çift Muhallebili Bisküvi Pastası Tanımı Yapılışı
- Tüm kuru gereçler bir tencereye alınır ve tel çırpıcıyla karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Ocağa aldığımız krema yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Yoğunlaşınca içine tereyağ eklenir ve güzelce karıştırılır.
- İsterseniz blenderdan geçirebilirsiniz.
- Daha sonra öbür bir kapta 3 yemek kaşığı kakao ve çeyrek su bardağı su eklenir ve homojen hale getirilir.
- Ve üzerine hazırlanan muhallebinin yarısı sökülür ve düzgünce karıştırılır.
- Bu halde kakaolu muhallebiniz de hazır oldu.
- Bir kat bisküvi dizip üzerine birinci olarak beyaz muhallebiden sonra tekrar bisküvi ve daha sonra kakaolu muhallebi eklenerek sürece devam edilir.
- En az 6 saat ya da 1 gece dolapta bekletin lütfen.
- Üzerine kakao serperek sunabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.