
Çiçek Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Çiçek Pizza Tanımı Yapılışı
- Ilık sütü yoğurma kabına alın.
- Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
- 5 dakika kapağı kapatıp bekletin.
- Başka materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup un açtığınız hamuru yağlı kağıt üzerine alın.
- Serpilmiş tezgaha alıp merdane ile açın. Ortasına büyük yuvarlak servis tabağı koyun.
- Kalan kısmı bıçak ile bir parmak kalınlığında kesin.
- Sonra çaprazlama üst üste koyup bastırın.
- Üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağ karıştırıp sürün.
- Ortasına çatalla delikler açın.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp ortasına evvel rendelenmiş kaşar peyniri sonra dilimlenmiş sucuk son olarak tekrar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip fırına verin. 15 dakika kaşar eriyip poğaça kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.