
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 Adet İçin (Su bardağımın ölçüsü 200ml)
Hamuru İçin
- Yarım paket yaş maya yada 1 paket toz maya
- 1,5 su bardağı ılık su (300ml)
- 3 su bardağı dolusu un (450g)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
- Çekirdek içi
- Peynir
- Haşhaş vs
Çiçek Ekmek Tanımı Yapılışı
- Hamur için gerekli gereçleri bir kaba alıp yoğurun ve biraz ele yapışan bir hamur elde edin.
- Biraz un ile toparlayın 45 dakika kadar mayalandırın.
- Akabinde hamuru unladığınız tezgahın üzerine alıp 8 eşit beze yapın.
- Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına bir tane bezeyi yerleştirip kenarlarınıda aralıklı olacak formda kalan bezeleri yerleştirin.
- Üzerini kapatıp 30dk kadar tepside mayalandırın. Daha sonra yumurta sarısını süt ile çırpıp üzerine sürün.
- Üzerine istediğiniz üzere susam, peynir, haşhaş vs. Serpin. Evvelce ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!!!.