Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çi Börek

Çi Börek
0
92

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ci-borek.jpg

Çi Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 540 gram kıyma
  • 1 küçük uzunluk rendelenmiş patates
  • 1 orta uzunluk rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Çi Börek Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için olan tüm gereçleri bi kaba alalım ve yoğuralım. Yumuşak bir hamur olmayacak.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra kenarda dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
  3. İç harcı için olan tüm materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım.
  4. Hamuru küçük bezelere ayıralım. 35 tane beze yaptım ben.
  5. Yuvarlak olacak halde açalım ve hamurun yarısına kıymalı harcı koyup yarısını üstüne kapatalım.
  6. Kenarlarından fazla gelen yerleri keselim.
  7. Kızgın yağda kızartalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt