elektronikci
FD Üye
Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1.5 su bardağı toz üzere çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağından az süt
- Çilek reçeli
- 1 yemek kaşığı mısır nişasta
- 1 çay bardağı su
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tadına 1 defa bakan dilimini bitirmeden bırakmayacaktır garantisini verebilirim bunun???? haydi gelin birlikte tanımımıza geçelim.
- Bisküvimiz ve fındığımızı robottan geçilerim 100 gr tereyağımızı eritelim ve bisküvimizin üzerine dökelim karıştıralım.
- Kalıbımızın içine tereyağı ile karıştırdığımız bisküvi ve fındığı dökelim ve bu bardağının gerisi ile biraz bastıralım sabitliyelim.
- Bir kabın içerisine 4 yumurta 1. 5 su bardağı şeker i ek edelim ve blender ile çekelim köpük köpük oluncaya kadar köpük köpük olunca krema ve labneyi ekliyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak unumuzu eliyelim ve içe karıştıralım dolapta beklemekte olan tabanımızı çıkarım ve yaptığımız hamuru tabanın üzerinde dökelim ve fırınımızı evvelden ısıtıp 220°ye ayarlıyalım.
- Birinci 10 dk 220° daha sonra 200° de 50 dk pişerelim. Fırının kapağını hiç açmıyoruz ve pişdikten sonra 1 saat fırında kapalı halde bırakalım.
- Artık üst kısmına geçebiliriz tavamızın içerisine 1 çay bardağı su ,1 yemek kaşığı nişasta koyalım ve içe karıştıralım ve çilek reçelimizi ek edelim ve karıştıralım yavaş yavaş kıvam alıncaya kadar.
- Daha sonra cheesecakeimizin üzerini güzelce kapatalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim ve harika çilekli cheesecakeimiz hazır deniyecek olanlara afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.