Cheesecake (Sıvı Kremasız Lezzet Ötesi) Tanımı İçin Malzemeler
Chessecake alt tabanı için;
- 200 yada 250 gram burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş olacak)
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt (ekşi olmayacak) yada tülbentte süzülmüş yoğurt
- 200 gr labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 tane yumurta
- 1 şekerli vanilin
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 limon suyu ( yarım çay bardağı olacak halde )
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 1 çay kaşığı yarısı zerdeçal (Rengi hoş vermesi için zerdeçal sevmeyen limon kabuğu rendesi ile tozşekeri güzelce ezip yapabilir)
Cheesecake (Sıvı Kremasız Lezzet Ötesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yağlı kağıdımızı kalınınıza yerleştiririz.
- Kenar kısmını hafif yağlayıp kenarlarını da yağlı kağıt ile kaplarız ve alt kısmını folyo üzerine yağlı kağıt koyup kabımızın etrafını sararız .
- Daha sonra bisküvimizi veerimiş yağımızı robotumuza alıp un kıvamına gelene dek robotta çekeriz.
- Kalıbımıza alıp yayarız.
- Bardak yada kasığın art tarafından yardım alarak bastırırız.
- Düz ve sıkı hale getiririz.
- Kreması için yoğurt bir kaba alınır.
- Pürüssüz olana dek çırpılır.
- Üzerine şeker ilave edilir tekrar çırpılır.
- Daha sonra labne ekler tekrar çırparız
- Un, nişasta, vanilin de ekleyip çırparız ve yumurtaları teker teker malzemenin içine ek edip çırparız
- Son olarak limon rendesi ek edip karıştırırız.
- Kalıbımız daki bisküvi üzerine döküp 160 dc fırının altına güveç kasesinde su olacak halde fırınımızın alt tarafına koyarız.
- İç dolgusunu fırınlarız. 55- 60 dk da pişiririz kızarmayacak.
- İlk sıcaklığı çıkınca ılık olunca 1 2 saat dolapta dinlendiririz.
- Son olarak sosu için tüm malzemeleri bir kaba alınıp kıvam alınca chessecake üzerine sosu dökeriz ve dolapta 2 saat daha dinlendirip etrafındaki yağlı kağıdı dikkatlice çıkartıp süsleyip servis yaparız .