Cheeseburger Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram un (yaklaşık 5 su bardağı)
- 120 gram tereyağı (margarin)
- 2 çay kaşığı tuz
- 220 ml ılık süt
- 150 ml ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım yaş maya
- 1 yumurta +2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı süt
- Susam
- 500 gram dana kıyma
- Tuz ve karabiber
- Cheddar peyniri
- Soğan, marul, domates,, kornişon turşu
- 8 adet bebe uzunluk patates
- 1 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 avuç maydanoz
Cheeseburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, şeker, ılık su ve süte eritilir.
- Başka materyaller de eklenir ve yoğurulur.
- Yuvarlak bir top haline getirelim.
- Üstü kapalı sıcak bir yerde 10-15 dakika bekletelim.
- Hafif kabarmış hamuru masada 10 bezeye bölelim.
- Aralıklı tepsiye dizin ve 5 dakika bekletin.
- Sonra bezelerin üstüne yavaşça basın üstü kapalı 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Sonra yumurta, su ve süt karışımını fırçayla sürün.
- Susam serpin ve evvelce ısınmış fırında 200 derecede alt üst 17-20 dakika pişirin.
- Hamburger köftesi için kıymaya tuz, karabiber, kimyon ve güzelce yoğrulur.
- Hafif unlanmış bir yerde kıyma elle düzleştirilir ve bir bardakla yuvarlak çıkartılır.
- Tavada iki taraflı kızartılır.
- Üzerine cheddar peyniri koyup eridiğinde ocaktan alınır.
- Ekmeklerin ortasına kötemizi marulu domatesi kornişon turşuyu ekleyelim.
- Patates için;patatesleri 4 e bölüp tavaya alalım ve üzerine 1 su bardağı suyu koyalım su büsbütün çekene kadar pişirelim.
- Suyu çektikten sonra sarımsak, tuz ,karabiber ve biberi ekleyelim servis etmeden çabucak evvel kıydığımız maydanozları ekleyelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.