iltasyazilim
FD Üye
Cezeryeli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Cezerye için
*3 adet büyük havuç
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı su
*1 çay bardağı ceviz
*1 paket vanilya
*1 paket petibör bisküvi
Muhallebi için
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 vanilya
Üzeri için
*Ceviz veya fındık
*Tarçın
*Hindistan cevizi
Cezeryeli Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Cezerye için öncelikle havuçları rendeliyoruz
*Toz şekeri ve suyu koyup haşlanmaya bırakıyoruz
*Suyunu çekince ocaktan alıp kalan malzemeleri ekliyoruz
*Malzemeler iyice harmanlandıktan sonra tepsimizin dibini suyla ıslatıyoruz ve cezeryemizi tepsinin dibine yayıyoruz
*Muhallebi için tencereye öncelikle şeker ve unu koyup iyice karıştırıyoruz bu yöntem muhallebinin topaklanmasını önleyecektir
*Daha sonra sütü ekliyoruz ve muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz
*En son hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz
*Muhallebimizi cezeryenin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Servisten önce üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Ben ceviz tarçın Hindistan cevizi kullandım Afiyet olsun ?
*3 adet büyük havuç
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı su
*1 çay bardağı ceviz
*1 paket vanilya
*1 paket petibör bisküvi
Muhallebi için
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 vanilya
Üzeri için
*Ceviz veya fındık
*Tarçın
*Hindistan cevizi
Cezeryeli Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Cezerye için öncelikle havuçları rendeliyoruz
*Toz şekeri ve suyu koyup haşlanmaya bırakıyoruz
*Suyunu çekince ocaktan alıp kalan malzemeleri ekliyoruz
*Malzemeler iyice harmanlandıktan sonra tepsimizin dibini suyla ıslatıyoruz ve cezeryemizi tepsinin dibine yayıyoruz
*Muhallebi için tencereye öncelikle şeker ve unu koyup iyice karıştırıyoruz bu yöntem muhallebinin topaklanmasını önleyecektir
*Daha sonra sütü ekliyoruz ve muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz
*En son hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz
*Muhallebimizi cezeryenin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Servisten önce üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Ben ceviz tarçın Hindistan cevizi kullandım Afiyet olsun ?