Cevizli Yoğurtlu Kabak Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane orta uzunluk kabak
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yoğurt
- Pul biber
Cevizli Yoğurtlu Kabak Tanımı Yapılışı
- Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
- Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz bir tatlı kaşığı salça ekleyip kavuruyoruz.
- Kabak rendemizi ek edip suyunu çekene kadar, orta ateşte kavuruyoruz, tabanını tutmamasına dikkat ediyoruz.
- 1 su bardağı, rondodan iri geçirilmiş cevizlerimizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, yoğurdu üzerine ekleyip, pul biberi serperek süslüyoruz, ben salça kullandım, siz kullanmaya da bilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.