Cevizli (Yalancı) Kunefe Tarifi İcin Malzemeler
*400 gram ciğ kadayıf
*200 gram tereyağı
*1 su bardağı ceviz ve ya fındık
Şerbeti icin;
*4 su bardağı su
*3, 5 su bardağı şeker
*1 corba kaşığı limon suyu
Cevizli (Yalancı) Kunefe Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle su ve şeker birleştirilerek şerbet yapılır Kaynadıktan sonra 15 dk daha kaynatılıp limon suyu eklenir ve 5 dakikada boyle kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Kadayıfı bir tepsiye alalım 200 gram eritilmiş tereyağını kadayıfın her bir teline gelecek şekilde bol bol karıştırıyoruz
*Arada yapışmış olanlar varsa acıyoruz ki tıkış tıkış olmasın Şimdi kadayıfın yarısını alıp nerede yapacaksak oraya yayıyoruz
*Bir bardak yardımıyla guzelce bastırarak sıkıştırıyoruz Araya ceviz koyup aynı işlemi kalan yarısını ustune sererek tekrar ve daha sert bir şekilde bastırıyoruz ve kadayıfımızın sıkıştırıyoruz
*160 derece fırında cıtır cıtır olana dek pişiriyoruz Pişen kadayıfımızı fırından alıp ılık olana kadar bekleyip soğuk şerbetimizle haşlıyoruz
*400 gram ciğ kadayıf
*200 gram tereyağı
*1 su bardağı ceviz ve ya fındık
Şerbeti icin;
*4 su bardağı su
*3, 5 su bardağı şeker
*1 corba kaşığı limon suyu
Cevizli (Yalancı) Kunefe Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle su ve şeker birleştirilerek şerbet yapılır Kaynadıktan sonra 15 dk daha kaynatılıp limon suyu eklenir ve 5 dakikada boyle kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Kadayıfı bir tepsiye alalım 200 gram eritilmiş tereyağını kadayıfın her bir teline gelecek şekilde bol bol karıştırıyoruz
*Arada yapışmış olanlar varsa acıyoruz ki tıkış tıkış olmasın Şimdi kadayıfın yarısını alıp nerede yapacaksak oraya yayıyoruz
*Bir bardak yardımıyla guzelce bastırarak sıkıştırıyoruz Araya ceviz koyup aynı işlemi kalan yarısını ustune sererek tekrar ve daha sert bir şekilde bastırıyoruz ve kadayıfımızın sıkıştırıyoruz
*160 derece fırında cıtır cıtır olana dek pişiriyoruz Pişen kadayıfımızı fırından alıp ılık olana kadar bekleyip soğuk şerbetimizle haşlıyoruz