iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*1 tane yumurta
*2 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*2 yemek kaşığı yağ
İçindeki malzemeler;
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Cevizli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetimizi ilk yapıyoruz Soğuk olması için toz şeker ve suyu tencereye ilave ediyoruz Kaynaması için ocağa alıyoruz 1015 dk kaynadıktan sonra limon ilave edip 10 dk daha ekliyoruz ve soğuması için şerbetimizi bekliyoruz
Hamurumuzu yapmak için bir kaba 250 gr margarin yumurta kabartma tozu yağ irmik ilave edip yoğuruyoruz Yoğurduktan sonra aldığı kadar un ilave edip, iyice yoğuruyoruz Ardından hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayalım, *parmak*şeklinde şekiller*verelim Şekillendirdiğimiz hamurun*her tarafını irmiğe bulayalım Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine şekil verdiğimiz hamurları sıralayalım Önceden ısıttığımız*180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim Hafif kızaran tatlıları fırından aldıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani yaklaşık 5 dakika kadar sonra *şerbet ile buluşturalım Şerbetimiz soğumuş oda ısısına gelmiş olmalı Şerbeti çeken tatlımızı dilediğimiz gibi süsleyerek, servis edelim Şimdiden afiyet olsun
*250 gr margarin
*1 tane yumurta
*2 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*2 yemek kaşığı yağ
İçindeki malzemeler;
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Cevizli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetimizi ilk yapıyoruz Soğuk olması için toz şeker ve suyu tencereye ilave ediyoruz Kaynaması için ocağa alıyoruz 1015 dk kaynadıktan sonra limon ilave edip 10 dk daha ekliyoruz ve soğuması için şerbetimizi bekliyoruz
Hamurumuzu yapmak için bir kaba 250 gr margarin yumurta kabartma tozu yağ irmik ilave edip yoğuruyoruz Yoğurduktan sonra aldığı kadar un ilave edip, iyice yoğuruyoruz Ardından hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayalım, *parmak*şeklinde şekiller*verelim Şekillendirdiğimiz hamurun*her tarafını irmiğe bulayalım Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine şekil verdiğimiz hamurları sıralayalım Önceden ısıttığımız*180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim Hafif kızaran tatlıları fırından aldıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani yaklaşık 5 dakika kadar sonra *şerbet ile buluşturalım Şerbetimiz soğumuş oda ısısına gelmiş olmalı Şerbeti çeken tatlımızı dilediğimiz gibi süsleyerek, servis edelim Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.