
Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 kilo un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için: un, tuz, yumurta ve aldığı kadar su ek edip kıvamı gelene kadar hoş bir hamur yoğuralım.
- İç harcı için: kıymayı, doğranmış soğanı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım.
- Hamuru 4 büyük kesime kesip beze haline getirelim.
- 4ünüde büyükçe açalım ,oklava yardımı ile açılan bezeleri dörtgen küçük küçük keselim ve kıyma harcından ortalarına yerleştirelim.
- Bir köşesinden öteki köşesine dörtken kapatalım ve kulak biçimini verip unlu tepsiye dizelim.
- Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatalım.
- Kulak halindeki mantıları suya atalım ve pişirelim.
- Süzgeç yardımı ile süzelim.
- Bir tavada 1 adet çipilmiş soğanı tereyağında kavuralım.
- Mantıları tepsiye koyup üzerine dövülmüş cevizleri ve soğanı ek edelim.
- Yoğurtlu için, sade mantı ayıralım (cevizsiz).
- Yoğurda tuz ve sarımsak ek edelim ve karıştıralım.
- Sade olan mantıların üzerine hazırladığımız yoğurtu dökelim.
Not: isteye nazaran küçük tepsilere hamurları koyup (şekil verdikten sonra), buzdolabında dondurun. Biraz donunca buzluk poşetlerine alın mantılarımızı. Diğer vakit çıkarıp suda haşlayabilirsiniz.
Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı