
Cevizli Üzümlü Çörek (Meloş Çörek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak sıvı yağ
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5,5 -6 bardak un
- 1 bardak kırık ceviz
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta beyazı (Yumurtanın sarısı üzerine sürmek için)
- Pudra şekeri
Cevizli Üzümlü Çörek (Meloş Çörek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerimizi bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu iki parçaya bölüp elimizle açıyoruz.
- İç malzemeyi karıştırıyoruz .Ceviz, tozşeker ,tarçın ve 1 yumurta beyazını karıştıralım.
- Açtığımız hamurun birine hazırladığımız için yarısını yerleştiriyoruz ve rulo olarak sarıyoruz.
- Diğer hamurumuzu da aynı şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
- Yumurta sarısını sürüp dilimyoruz ve fırına alıyoruz .
- 50 dakika 180 derecede pişiriyoruz.