teknolojiuzmani
FD Üye

Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- Ceviz
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba birinci olarak sıvı yağ ve margarin eritiyoruz.
- Sonra unu ek edip ve şekeri ekleyerek güzelce pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve cevizi ekleyip uygunca karıştırıyoruz .
- Öteki yandan şerbeti hazırlıyorum.
- Süt ,şeker bir tencerede kaynatılır ve kavrulmuş un helvasına dökülür.
- Düzgünce karıştırarak şerbeti çekmesi için ve istediğiniz üzere hal verip servis edebilirsiniz afiyet olsun.