
Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla orta büyüklükte çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su ya da süt
Cevizli Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Bir tencereye sütü veye suyu alalım içine şekeri ekleyelim şekerleri eriyen kadar ısıtalım.
- Şekeri eriyince ocağın altını kapatalım.
- Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
- Yağ eridikten sonra unu ek edelim ve 10-15 dakika kadar kavuralım. (unun rengi kahverengine dönene kadar güzelce karıştırarak kavuralım. ).
- Unumuz kahverengine döndükten sonra cevizleri ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
- Unumuz kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim. Güzelce karıştırarak pişirelim. (pütür pütür kalmaması için daima karıştıralım. ).
- Kıvamı yerine gelince meskeninizde biçim vermek için nasıl bir biçim varsa kullanabilirsiniz.
- İsterseniz direk tabağa da düz bir biçimde yayıp koyabilirsiniz.
- Un helvası hazır herkese afiyet olsun????????.