iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 buçuk su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*1 çay bardağı kırılmış ceviz
Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı Tere yağını çelik tencerede erimeye bırakıyoruz, sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz Azar azar iki su bardağı unu katarak tahta kaşıkla, kısık ateşte kavuruyoruz Unun iyice karışmasını sağlıyoruz, yavaş yavaş pembeleşmeye başlıyor Biraz daha kavrulduktan sonra cevizi ilave edip 5 dakika kadar yine kavrulmasını sağlıyoruz Diğer tarafta sütü bir cezvede kaynatıyoruz Bir kapta ılık suda 2 su bardağı şekeri karıştırıp hazır tutuyoruz Helvaya altı kısık ateşte olmak üzere sütü ilave edip iyice karıştırıyoruz sonrada azar azar hazırladığımız şekerli suyu da katarak iyice çeviriyoruz (Ocağın altı açık olacak) Sonra bir iki dakika daha daha karıştırıp helvanın çekmesini bekliyoruz, bu arada topaklanmamasına dikkat edelim Sonra ocaktan alın dinlenmeye bırakın Bir tepsiye yayarak düzleştirip ister kaşıkla ister kurabiye kalıplarıyla şekil verilebilir Süslemesi sizin zevkinize kalmış Afiyet olsun
*125 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 buçuk su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*1 çay bardağı kırılmış ceviz
Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı Tere yağını çelik tencerede erimeye bırakıyoruz, sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz Azar azar iki su bardağı unu katarak tahta kaşıkla, kısık ateşte kavuruyoruz Unun iyice karışmasını sağlıyoruz, yavaş yavaş pembeleşmeye başlıyor Biraz daha kavrulduktan sonra cevizi ilave edip 5 dakika kadar yine kavrulmasını sağlıyoruz Diğer tarafta sütü bir cezvede kaynatıyoruz Bir kapta ılık suda 2 su bardağı şekeri karıştırıp hazır tutuyoruz Helvaya altı kısık ateşte olmak üzere sütü ilave edip iyice karıştırıyoruz sonrada azar azar hazırladığımız şekerli suyu da katarak iyice çeviriyoruz (Ocağın altı açık olacak) Sonra bir iki dakika daha daha karıştırıp helvanın çekmesini bekliyoruz, bu arada topaklanmamasına dikkat edelim Sonra ocaktan alın dinlenmeye bırakın Bir tepsiye yayarak düzleştirip ister kaşıkla ister kurabiye kalıplarıyla şekil verilebilir Süslemesi sizin zevkinize kalmış Afiyet olsun