Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 50 gram tereyağı
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında )
- Bir avuç ceviz içi
Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şekeri ve sütü bir kaba alalım ve şeker içerisinde eriyene kadar karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağınını alalım. Tereyağı eriyinceye unu ekleyip hafif rengi dönene kadar orta ateşte daima karıştırılarak kavuralım
- Hafif rengi döndüğünde cevizleri ekleyip kavrulmaya devam edelim.
- Orta ateşte daima karıştırarak rengi uygunca dönene kadar kavuralım. Ocağın altını kapatıp biraz bekletelim.
- Böylece şerbeti eklerken sıçramasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra şerbeti kavrulan unun üzerine dökelim ve kısık ateşte daima karıştırılarak yoğunlaşması sağlayalım.
- İlk başta çok sulu bir kıvam alacaktır fakat karıştırdıkça un şerbeti uygunca çekecektir.
- Helva büsbütün kıvam aldığında ocağın altı kapatalım. İsterseniz çabucak form verebilirsiniz. İsterseniz 5 dakika kadar üzerini kapatıp demlenmeye bırakabilirsiniz.
Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı