Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü)

Hoş geldin! spineless81 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü)
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında )
  • Bir avuç ceviz içi

Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şekeri ve sütü bir kaba alalım ve şeker içerisinde eriyene kadar karıştıralım ve bir kenara alalım.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağınını alalım. Tereyağı eriyinceye unu ekleyip hafif rengi dönene kadar orta ateşte daima karıştırılarak kavuralım
  3. Hafif rengi döndüğünde cevizleri ekleyip kavrulmaya devam edelim.
  4. Orta ateşte daima karıştırarak rengi uygunca dönene kadar kavuralım. Ocağın altını kapatıp biraz bekletelim.
  5. Böylece şerbeti eklerken sıçramasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra şerbeti kavrulan unun üzerine dökelim ve kısık ateşte daima karıştırılarak yoğunlaşması sağlayalım.
  6. İlk başta çok sulu bir kıvam alacaktır fakat karıştırdıkça un şerbeti uygunca çekecektir.
  7. Helva büsbütün kıvam aldığında ocağın altı kapatalım. İsterseniz çabucak form verebilirsiniz. İsterseniz 5 dakika kadar üzerini kapatıp demlenmeye bırakabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????

Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt