Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Tam Buğday Ekmeği (Baton Kalıpta)

Hoş geldin! lentilsxx tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Cevizli Tam Buğday Ekmeği (Baton Kalıpta)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Cevizli Tam Buğday Ekmeği (Baton Kalıpta) Tarifi İçin Malzemeler

*6 su bardağı tam buğday unu ( silme bardak olacak)
*1 5 2 su bardağı ılık su
*1 5 tatlı kaşığı instant kuru maya
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 5 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;


*1 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı su

Cevizli Tam Buğday Ekmeği (Baton Kalıpta) Tarifi Yapılışı Tam buğday ekmeğinin *faydalarını sizlerle paylaşmak istedim*B vitamini açısından, mineral ile posa bakımından oldukça yüksektir, bağırsakların çalışmasını düzenler, kan lipitlerini de kontrol altında tutar, şeker kontrolünü *sağlar, az enerji vererek, uzun süre tok kalınmasını sağlar, bu sayede günde alınması gereken enerjiyi ve obezitenin gerçekleşme tehlikesini uzak tutar,*Kanserin kimi çeşitlerine karşı koruyucudur,*yüksek tansiyonu olanlara da iyi gelir sağlığımız açısından tam buğday unu kullanmalıyız
Un, maya, tuz, şeker ve sıvı yağını elimizle karıştıralım Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım Kalan 1 bardak suyu yavaş yavaş karıştıralım Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı Yaklaşık *10 dakika kadar hamuru yoğuralım,*Üzerini streçle kapatıp, ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım, sonrasında elinizle hamuru hafif açalım, Ortasına robottan geçirdiğimiz cevizi döküp hamuru yeniden yoğuralım, hamura uzunlamasına şekil verip, geniş baton kalıba dökelim, başka bir kalıpta kullanılabilir
Ekmeğin üzerine 1 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı suyu karıştırarak yaptığınız bulamaçtan sürelim, yaptığımız bulamacın kıvamının krep hamuru kıvamında olmasına özen gösterelim bu karışım ekmeğin kabuğunun daha parlak olmasını sağlar, karadeniz ekmeği gibi
Ekmeğin üzerine bıçakla kesikler atalım ve hamuru yeniden mayalanmaya bırakalım, mayalandıktan sonra soğuk fırına sürelim ve fırını 200 dereceye ayarlayalım, ekmeklerin üzeri kızarmaya başlayınca fırını 165 dereceye düşürelim, 30 dakika kadar pişirdikten sonra yeniden 200 dereceye yükseltip üzeri kızarana kadar pişirelim, fırından çıkardığımız ekmekleri bir bezin arasına sarıp 1 saat kadar dinlendirelim
Afiyet bal olsun…
NOT: Biz evde 2 kişi olduğumuz için tarifteki ölçülerin yarısını kullandım Sizde isterseniz ölçülerin yarısını kullanarak daha az yapabilirsiniz Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt