Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ(margarinde olur)
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı fındık yahut ceviz
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- Aldığı kadar un
- Piştikten sonra üzerini bulamak için️
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağını alalım.
- Üzerine sırasıyla sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve ununu ekleyip yoğuralım.
- Daha sonra ceviz ve susamı ekleyip elimizle istediğimiz boyutta biçimler verelim.
180 derecelik fırınca pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi ılıkken pudra şekeri ve tarçına bulayalım.
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı