iltasyazilim
FD Üye
		Malzemeler : 
HAMUR MALZEMELERİ:
• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un (500 gr)
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr)
• 1 adet yumurta
• 1,5 çay kaşığı tuz (4 g)
• Yarım paket margarin (125gr)
• Yarım limon kabuğu ve suyu
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
İÇ MALZEMELERİ:
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• Yarım kahve fincanı bal (50 gr)
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g)
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tarçın (3 gr)
• Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
• 100 g margarin
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• 1,5 su bardağı un (140 gr)
• yarım limon
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
Hazırlanışı :
Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerini karıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın
Sonra boylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtan katladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun Üzerine yumurta sarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün 2530 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin
CEVİZLİ İÇİN YAPIMI
Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır
Stroysel`in yapımı:
Şeker ve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katılır Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur
	
		
			
		
		
	
			
			HAMUR MALZEMELERİ:
• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un (500 gr)
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr)
• 1 adet yumurta
• 1,5 çay kaşığı tuz (4 g)
• Yarım paket margarin (125gr)
• Yarım limon kabuğu ve suyu
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
İÇ MALZEMELERİ:
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• Yarım kahve fincanı bal (50 gr)
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g)
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tarçın (3 gr)
• Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
• 100 g margarin
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• 1,5 su bardağı un (140 gr)
• yarım limon
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
Hazırlanışı :
Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerini karıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın
Sonra boylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtan katladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun Üzerine yumurta sarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün 2530 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin
CEVİZLİ İÇİN YAPIMI
Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır
Stroysel`in yapımı:
Şeker ve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katılır Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								