
Cevizli Mozaik Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 600 gr pötibör bisküvi
- 200 gr eritilmiş margarin
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 150 gr ceviz (1.5 su bardağı)
- 200 ml sıvı krema
- 100-150 gr sütlü çikolata
- Toz antep fıstığı
Cevizli Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak geniş bir kap içerisine bisküvileri iri olacak biçimde kırın ufaltmayın. (Bir bisküvi 4’e bölecek halde iri kesimler olmalı).
- Derin bir tavaya margarini alıp eritelim ve altını kapatıp şekeri ilave edelim karıştırarak yağın sıcağı ile eritelim.
- Üzerine süt ve kakaoyu da( kakao markaya nazaran değişiklik göstereceği için siz yavaş yavaş ek ederek rengini ayarlayın derim) ekleyip bir hoş karıştıralım.
- Daha sonra karışımı bisküvilerin üzerine dökelim. İçerisine isteğe nazaran ceviz yahut fındık ekleyebilirsiniz.
- Süratli bir formda ezmeden karıştırıp elinizde bulunan uygun bir kalıp içerisine streç sinema sererek karışımı kalıba güzelce yerleştirelim.
- Buzlukta 1-2 saat dinlendirelim.
- Son olarak sıvı kremayı bir tavaya alıp ısıtalım ve kaynamadan altını kapatıp çikolatayı ekleyip kremanın sıcağı ile eritelim.
- Donan pastamızı servis tabağına alıp ganajımızı üzerine dökelim ve zevkimize nazaran süsleye biliriz. Şimdiden afiyet olsun ????????????.