
Cevizli Kuru İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuru incir
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 avuç ceviz içi
- bir kaç damla limon
- 2-3 adet karanfil (Şart değil)
Cevizli Kuru İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle resimlerde detaylandırdığım şekilde yıkadığımız kuru incirleri minicik doğrayalım. Pişirme kabına alalım üzerine 3 kaşık şeker 3 bardak su ekleyip 1-2 saat bekletelim ocağa koyalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve ağır ateşte sık sık karıştırarak kontrollü şekilde pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın (20-25 dakika sonra) cevizi ekleyelim.
- Suyunu çekmişse kaynar su ilave edelim 5-6 dakika daha pişsin birkaç damla limon suyu ilave edelim.
- Kıvamı olmuşsa (Biz koyu kıvamlı seviyoruz dileyen su miktarını artırabilir) 2 dakika sonra altını kapatalım ve sıcakken kavanoza koyalım.
- Hemen ağzını kapatalım ki uzun süre bozulmadan kalabilsin ve dilediğiniz şekilde servis edelim afiyetle şifa olsun ????????????
Cevizli Kuru İncir Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı