Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Kolay Baklava

Cevizli Kolay Baklava
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cevizli-kolay-baklava.jpg

Cevizli Kolay Baklava Tanımı İçin Materyaller


Hamuru:
  • 1 su bardağı süt (200 mg)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Yarım limon suyu
  • 1 kaşık şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 kaşık tereyağ yahut margarin
  • Alabildiği kadar un ( 5 su bardağı kadar kullandım)
Hamuru açmak için ;
  • Nişasta (2 paket kadar)
Ortalara serpmek için;
  • Yarım kg kadar ceviz içi
Şerbeti:
  • 5 bardak şeker
  • 2,5 bardak su
  • Yarım limon suyu

Cevizli Kolay Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, sıvı yağ, yumurta, limon suyu, şeker, tuz, margarin, karıştırılır.
  2. Un ek edilerek yoğurulur.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. 45 bezeye bölünür.
  5. Bezeler yuvarlanır.
  6. Çay tabağı kadar açılır.
  7. Ortalarına bir tatlı kaşığı nişasta konularak beş tanesi üst üste konur.
  8. Bütün hamurlar ortalarına nişasta konularak beşerli olarak dinlendirilir. ( 15-20 dakika kadar).
  9. Bu ortada cevizler rondodan geçirilir.
  10. Beşli hamurları altına ve üzerine nişasta serperek açabildiğimiz kadar inceltilir.
  11. Tepsimize koyalım.
  12. Yufka tepsiden büyük olacağı için fazlalığını tepsinin kenarından bıçağın zıddıyla keselim.
  13. Yufkanın üzerine bir avuç kadar ceviz serpelim.
  14. İkinci hamuru açalım.
  15. Onun da fazlalığını bıçağın karşıtı ile keselim.
  16. Üzerine tekrar bir avuç ceviz serpeliyelim.
  17. Kenardan kestiğimiz hamur modüllerinden bir kat daha oluşturup ceviz serpelim.
  18. İki yufkadan sonra bir kat kadar kenar modüllerini ortalara koymaya devam edelim.
  19. 5. Gurup yufkadan sonra cevizin birçoklarını yufkanın her tarafına yayalım.
  20. Öteki yufkalara birebir formda devam edelim.
  21. Son iki yufka kaldığında tepsi büyüklüğünde bıçak sırtıyla kestiğimiz hamuru pak bir yere ayıralım.
  22. Kestiğimiz fazlalıkları yerleştirelim (aralara ceviz serpeleyerek).
  23. Son yufkaları da en üste yerleştirelim.
  24. 125 gram margarin.
  25. 1 çay bardağı sıvı yağı ocağa alıp düzgünce ısıtalım.
  26. Yağımız ısınırken baklavamızı keselim.
  27. Yeterlice ısınan yağı kaşık kaşık baklavanın her tarafına gezdirelim.
  28. 180-190 derecede üzeri kızarasaya kadar pişirelim.
  29. Şerbeti:. 5 bardak şeker, 2, 5 bardak su ile şerbeti hazırlayalım.
  30. Orta kıvamda kaynattığımız şerbete yarı limon suyu ek edelim.
  31. Birkaç dakika sonra ocağı kısıp baklava tepsisini ocağın yanına alalım.
  32. Şerbeti kepçe yahut cezve yardımıyla baklavanın üzerine gezdirelim.
  33. Üzerine tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim.
  34. Şerbetini çektikten sonra (6-7 saat) baklavamız hazır.
Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt