
Cevizli Kada Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı öğütülmüş ceviz
- 1 su bardağı sıvıyağ
Cevizli Kada Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurun materyalleri bir kapta karıştırılır ve hoş bir biçimde yoğrulur.
- Hamur kıvam aldıktan sonra 5 eşit modüle bölünerek beze yapılır.
- Bezelerin her biri merdane yardımıyla bir servis tabağı büyüklüğünde açılır her katın ortasına sıvı yağ sürülür.
- 5. Katın üzerine sıvı yağ sürüldükten sonra üzeri kapatılıp en az 15 dk dinlenmeye bırakılır.
- Hamur dinlendikten sonra her biri tezgah üzerinde kenarlarından çekilerek taban görülecek inceliğe gelinceye dek açılır .
- İçerisine dövülen ceviz serpilir sıvı yağ gezdirilir ve rulo haline getirip yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak öteki 4 bezeyede birebir süreç uygulanır.
- Üzerine yağ sürülür ve 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir afiyet olsun.