Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Kada

Cevizli Kada
0
66

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cevizli-kada.jpg

Cevizli Kada Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyaller:
  • 3 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Cevizli Kada Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurun materyalleri bir kapta karıştırılır ve hoş bir biçimde yoğrulur.
  2. Hamur kıvam aldıktan sonra 5 eşit modüle bölünerek beze yapılır.
  3. Bezelerin her biri merdane yardımıyla bir servis tabağı büyüklüğünde açılır her katın ortasına sıvı yağ sürülür.
  4. 5. Katın üzerine sıvı yağ sürüldükten sonra üzeri kapatılıp en az 15 dk dinlenmeye bırakılır.
  5. Hamur dinlendikten sonra her biri tezgah üzerinde kenarlarından çekilerek taban görülecek inceliğe gelinceye dek açılır .
  6. İçerisine dövülen ceviz serpilir sıvı yağ gezdirilir ve rulo haline getirip yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak öteki 4 bezeyede birebir süreç uygulanır.
  7. Üzerine yağ sürülür ve 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir afiyet olsun.
Cevizli Kada Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,388Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt