iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbet;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
İçi için;
*Ceviz
Üzeri için;
*İrmik
Cevizli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu ocağa koyup 5 dk kaynatıyoruz Şerbetimiz soğuk olacağı için önce onu yapıyoruz yoğun bir şerbet olmayacağı için 5 dk kaynatmak yeterli oluyor Hamuru için yoğurt yumurta sıvı yağ ve diğer tüm malzemeleri katıp hafif ele yapışan yumuşak bi hamur elde ediyoruz Verdiğim ölçüdeki malzemeler tam geliyor kıvamı tam anlayamayanlar* içi rahat olsun ne eksik ne fazla Hamurumuzu hazırlayınca elimizi hafif yağlarsak yapışmıyor Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini içli köfte gibi fakat kalın açıyoruz ve içine bir çay kaşığı çekilmiş ceviz koyup kapatıp yuvarlıyoruz üzerini irmiğe bulayıp* yağlanmış büyük boy yuvarlak borcamımıza tek tek bu şekilde diziyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Tatlımız fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetimizi döküyoruz ertesi gün veya en az 2 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz Çok beğeni toplayan basit bir tatlı denemenizi şiddetle tavsiye ederim Afiyet olsun
*
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbet;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
İçi için;
*Ceviz
Üzeri için;
*İrmik
Cevizli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu ocağa koyup 5 dk kaynatıyoruz Şerbetimiz soğuk olacağı için önce onu yapıyoruz yoğun bir şerbet olmayacağı için 5 dk kaynatmak yeterli oluyor Hamuru için yoğurt yumurta sıvı yağ ve diğer tüm malzemeleri katıp hafif ele yapışan yumuşak bi hamur elde ediyoruz Verdiğim ölçüdeki malzemeler tam geliyor kıvamı tam anlayamayanlar* içi rahat olsun ne eksik ne fazla Hamurumuzu hazırlayınca elimizi hafif yağlarsak yapışmıyor Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini içli köfte gibi fakat kalın açıyoruz ve içine bir çay kaşığı çekilmiş ceviz koyup kapatıp yuvarlıyoruz üzerini irmiğe bulayıp* yağlanmış büyük boy yuvarlak borcamımıza tek tek bu şekilde diziyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Tatlımız fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetimizi döküyoruz ertesi gün veya en az 2 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz Çok beğeni toplayan basit bir tatlı denemenizi şiddetle tavsiye ederim Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.