
Cevizli Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 2 bardak şeker
- 1 su bardağı sut
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 portakalın suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 havuç rendesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
- Pudra şekeri
Cevizli Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 4 yumurtayı güzelce çırpın.
- Üzerine 2 bardak toz şekeri de ekleyerek şeker kaybolana kadar çırpın.
- Bu karışıma suyu, yağı, portakal suyunu ve sütü de ek ederek tekrar çırpın.
- Daha sonra 4 su bardağı unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, mikserler çırpın.
- Bu kademeden sonra portakal kabuğunun rendesini, havucun rendesini ve cevizi de ekleyerek spatula ile tıpkı tarafa yanlışsız karıştırın. Kekin sönmemesi için birebir tarafa yapmalısınız.
- Ben hem küçük porsiyonlarda hem de dilim halinde olması için iki farklı biçimde pişirdim. Siz nasıl pişirmek isterseniz o denli yapın. Yalnız kalıbınızı yağlamayı unutmayın
.
- Evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar müddette pişiyor. Birinci sıcağı geçince de pudra şekeri serpin. Afiyet olsun şimdiden
.