iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklavalık yufka
*1 5 bardak ince çekilmiş ceviz
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 5 bardak sıvı yağ
*200 gr tereyağ
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon suyu
*Süslemesi size kalmış
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar tatlıcılar
1
*Öncelikle burma tatlımızın şerbeti için kolları sıvayalım
*Şeker ve suyu bir kaba alıp kaynatalım
*Yoğunlaşıp şerbeti olduktan sonra 23 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım
*Ardından tereyağını yarım bardak sıvı yağ ile karıştırıp eritip hazır edelim
*İlk yufkamızı serip yağ karışımından sürelim
*Üzerine 2 yufkayı serelim tekrar karışımdan sürelim ve ceviz şeker hindistan cevizi karıştırıp üzerine serpelim
*Orta kalınlıkta oklava ile saralım kenarlardan büzerek oklavadan çıkarıp yağlanmış dikdörtgen borcama dizelim
*Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp dizelim
*Ardından kalan bir bardak sıvı yağı kızdıralım
*Kızgın yağı tepsiye dizdiğimiz burmaların üzerine dökelim Hepsini görecek şekilde coss die bir ses çıkacaktır Bu işlemi de yaptıktan sonra fırına 180 dereceye koyalım tatlımızı
*Altı üstü nar gibi kızana kadar pişirelim
*Fırından çıkan burmaların ilk sıcağı gittikten sonra yani 5 – 10 dk sonra soğumuş şerbeti dökelim Tatlının şerbeti çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz AFİYET BAL ŞEKER OLSUN HERKESE
*20 adet baklavalık yufka
*1 5 bardak ince çekilmiş ceviz
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 5 bardak sıvı yağ
*200 gr tereyağ
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon suyu
*Süslemesi size kalmış
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar tatlıcılar
1
*Öncelikle burma tatlımızın şerbeti için kolları sıvayalım
*Şeker ve suyu bir kaba alıp kaynatalım
*Yoğunlaşıp şerbeti olduktan sonra 23 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım
*Ardından tereyağını yarım bardak sıvı yağ ile karıştırıp eritip hazır edelim
*İlk yufkamızı serip yağ karışımından sürelim
*Üzerine 2 yufkayı serelim tekrar karışımdan sürelim ve ceviz şeker hindistan cevizi karıştırıp üzerine serpelim
*Orta kalınlıkta oklava ile saralım kenarlardan büzerek oklavadan çıkarıp yağlanmış dikdörtgen borcama dizelim
*Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp dizelim
*Ardından kalan bir bardak sıvı yağı kızdıralım
*Kızgın yağı tepsiye dizdiğimiz burmaların üzerine dökelim Hepsini görecek şekilde coss die bir ses çıkacaktır Bu işlemi de yaptıktan sonra fırına 180 dereceye koyalım tatlımızı
*Altı üstü nar gibi kızana kadar pişirelim
*Fırından çıkan burmaların ilk sıcağı gittikten sonra yani 5 – 10 dk sonra soğumuş şerbeti dökelim Tatlının şerbeti çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz AFİYET BAL ŞEKER OLSUN HERKESE
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.