Cevizli Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
imagescevizlibalparmaktatlisitarifi5ad3c576570a3
Malzemeler;
*200 gr margarin oda sıcaklığında,
*2 yemek kaşığı irmik,
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yumurta,
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un,
*Ceviz
Şerbeti ;
3 su bardagi şeker
3 bucuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tatlının Hazırlanışı;
Derin bir kap icine margarin, 2 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz, icine azar azar un ilave edip kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamına gelince olmuştur
Hazırladığımız hamurdan kucuk parcalar alıp ve bu parcaları elimizle acıp icine ceviz koyup oval şekilde yuvarlıyoruz İrmiğe buluyoruz, tum hamurlara aynı işlemi yapıp, yağlamış olduğunuz fırın tepsisine hamurları yerleştirin Daha onceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında ustleri pembeleşinceye kadar pişirin
Şerbetin hazırlanışı:
Bir tencerenin icine su, şekeri ve limon damlası ekleyip şerbeti pişirin, soğumaya bırakın Fırından cıkarmış olduğunuz tatlının uzerine şerbeti azar azar dokun 1 kac saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
imagescevizlibalparmaktatlisitarifi5ad3c576570a3
Malzemeler;
*200 gr margarin oda sıcaklığında,
*2 yemek kaşığı irmik,
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yumurta,
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un,
*Ceviz
Şerbeti ;
3 su bardagi şeker
3 bucuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tatlının Hazırlanışı;
Derin bir kap icine margarin, 2 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz, icine azar azar un ilave edip kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamına gelince olmuştur
Hazırladığımız hamurdan kucuk parcalar alıp ve bu parcaları elimizle acıp icine ceviz koyup oval şekilde yuvarlıyoruz İrmiğe buluyoruz, tum hamurlara aynı işlemi yapıp, yağlamış olduğunuz fırın tepsisine hamurları yerleştirin Daha onceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında ustleri pembeleşinceye kadar pişirin
Şerbetin hazırlanışı:
Bir tencerenin icine su, şekeri ve limon damlası ekleyip şerbeti pişirin, soğumaya bırakın Fırından cıkarmış olduğunuz tatlının uzerine şerbeti azar azar dokun 1 kac saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun