iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağından biraz eksik erimiş margarin veya tereyağı
*1 su bardağı su
*1 cimdik tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*4 5 5 su bardağı kontrollü un
*Açmak için nişasta
İçi için;
*400 gram ceviz içi
Üzeri için;
*250 gr margarin
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su limon
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sıvı malzemeler karıştırılır, tuz ve un yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur
*Sonra hamurdan 10 ar adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır
*Toplam 40 beze olacak sonra her on beze nişastayla beraber tabak büyüklüğünde açılır
*Aynı boyda üst üste konur ve merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır Tepsiye yerleştirilir
*Sonra üstüne ceviz içi serpilir ,diğer bezeler de aynı şekilde açılır
*Aralarına ceviz serpilir
*Baklava tamamlanır, bıçakla şekil verilir
*Bir* tavaya margarin alınır ve kızarınca baklavanın her tarafına dökülür
*180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir
*O pişerken şerbet ocağa konur
*5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su 12 damla limon suyu, yarım saat kıvam alıncaya kadar pişirilir baklava ılık şerbet te ılık olarak dökülür
*1 su bardağından biraz eksik erimiş margarin veya tereyağı
*1 su bardağı su
*1 cimdik tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*4 5 5 su bardağı kontrollü un
*Açmak için nişasta
İçi için;
*400 gram ceviz içi
Üzeri için;
*250 gr margarin
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su limon
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sıvı malzemeler karıştırılır, tuz ve un yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur
*Sonra hamurdan 10 ar adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır
*Toplam 40 beze olacak sonra her on beze nişastayla beraber tabak büyüklüğünde açılır
*Aynı boyda üst üste konur ve merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır Tepsiye yerleştirilir
*Sonra üstüne ceviz içi serpilir ,diğer bezeler de aynı şekilde açılır
*Aralarına ceviz serpilir
*Baklava tamamlanır, bıçakla şekil verilir
*Bir* tavaya margarin alınır ve kızarınca baklavanın her tarafına dökülür
*180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir
*O pişerken şerbet ocağa konur
*5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su 12 damla limon suyu, yarım saat kıvam alıncaya kadar pişirilir baklava ılık şerbet te ılık olarak dökülür
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.