Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası)

Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası)
0
45

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ceviz-ve-findik-dolgulu-irmik-helvasi.jpg

Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
İç dolgusu için
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı fındık
Şerbeti için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye sütü suyu ve şekeri karıştıralım ve ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Şerbet ağırdan ısınırken bu arada helvayı kavuralım.
  3. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını eritip üzerine irmiği koyup orta ateşte devamlı karıştırarak kavuralım.
  4. Altın rengini alana kadar iyice kavuralım şerbetini koymadan önce ocağı iyice kısalım.
  5. Helvanın şerbetini koymadan önce içine vanilyayı ilave edip karıştıralım.
  6. Şerbeti helvaya kepçeyle yavaş yavaş dökerek bir yandan karıştıralım.
  7. Şerbeti yedirerek döktükten sonra helva toparlanana kadar karıştırmaya devam edelim.
  8. Tamamen toparlanıp tane tane olunca ocaktan alalım helva biraz içini çekmesi için ağzını kapatalım.
  9. Ceviz ve fındığı fazla ezmeden iri bir şekilde küçültelim.
  10. Helvayı kaseye koyup bastırarak dolduralım ve ortasına çukur açıp içine hazırladığımız iç dolgusundan koyup kapatalım.
  11. Daha sonra servis tabağına ters çevirip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt