Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı fındık
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü suyu ve şekeri karıştıralım ve ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
- Şerbet ağırdan ısınırken bu arada helvayı kavuralım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını eritip üzerine irmiği koyup orta ateşte devamlı karıştırarak kavuralım.
- Altın rengini alana kadar iyice kavuralım şerbetini koymadan önce ocağı iyice kısalım.
- Helvanın şerbetini koymadan önce içine vanilyayı ilave edip karıştıralım.
- Şerbeti helvaya kepçeyle yavaş yavaş dökerek bir yandan karıştıralım.
- Şerbeti yedirerek döktükten sonra helva toparlanana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Tamamen toparlanıp tane tane olunca ocaktan alalım helva biraz içini çekmesi için ağzını kapatalım.
- Ceviz ve fındığı fazla ezmeden iri bir şekilde küçültelim.
- Helvayı kaseye koyup bastırarak dolduralım ve ortasına çukur açıp içine hazırladığımız iç dolgusundan koyup kapatalım.
- Daha sonra servis tabağına ters çevirip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.