
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
- 7 su bardağı su
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine unu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Üzerine mercimek tuz ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimeğin pişmesini bekliyoruz.
- Farklı bir kapta süt ,yumurta sarısı ve limon suyunu blender ile çırpıyoruz.
- Pişen mercimeği blender dan geçiriyoruz.
- Çırptığımız sütlü sosu yavaş yavaş çorbaya ekliyoruz ve bir yanda da karıştırıyoruz ve 5 dk kaynamaya bırakıp altını kapatıyoruz.
- Başka tavada tereyağını eritip üstüne kırmızı pul biber ve naneyi ekleyip kızdırıyoruz.
- Tereyağlı sosu çorbanın üstüne gezdirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.