iltasyazilim
FD Üye
Çeşmi Nigar Çorbası (Tadına Doyum Olmayan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı un
*1 adet knorr et suyu tablet bulyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ilaveten sıcak su(Kıvamı inceltmek için)
Terbiyesi için:
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
*Yarım limon suyu
Sosu için:
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı Nane
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Çeşmi Nigar Çorbası (Tadına Doyum Olmayan) Tarifi Yapılışı
Kırmızı mercimeğimizi uygun boyuttaki bir tencereye alalım
Üzerini geçecek kadar (ben 3 su bardağı sıcak su ekledim) su ilave edip iyice haşlayalım Başka bir tencereye tereyağını, sıvı yağı ve soğanı ilave edip kavuralım
Üzerine unu da ilave edip 12 dakika kavuralım Sonra haşladığımız mercimeği suyuyla beraber ilave edelim Son olarak tuzunu da ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatalım Mercimeğin suyu azalmışsa koyulaşmışsa mercimeklerin üzerini geçecek şekilde tekrar su ilave edelim ben 1 su bardağı sıcak su ilave ettim piştikten sonra blendırdan geçirip koyuluğunu kontrol edelim ve gerekirse su ilavesi yapalım Terbiyesi için; bir kaseye yumurta sarısını, limon suyunu ve sütü alıp iyice çırpalım Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip fokurdayana kadar çorbamızı kaynatalım
Sosu için; tavaya tereyağını, sıvı yağı ve salçayı koyup kavuralım Üzerine naneyi ve toz biberi de ilave edip 1 2 fokurdatalım ve çorbamızın üzerine gezdirelim harika bir lezzet
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı un
*1 adet knorr et suyu tablet bulyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ilaveten sıcak su(Kıvamı inceltmek için)
Terbiyesi için:
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
*Yarım limon suyu
Sosu için:
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı Nane
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Çeşmi Nigar Çorbası (Tadına Doyum Olmayan) Tarifi Yapılışı
Kırmızı mercimeğimizi uygun boyuttaki bir tencereye alalım
Üzerini geçecek kadar (ben 3 su bardağı sıcak su ekledim) su ilave edip iyice haşlayalım Başka bir tencereye tereyağını, sıvı yağı ve soğanı ilave edip kavuralım
Üzerine unu da ilave edip 12 dakika kavuralım Sonra haşladığımız mercimeği suyuyla beraber ilave edelim Son olarak tuzunu da ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatalım Mercimeğin suyu azalmışsa koyulaşmışsa mercimeklerin üzerini geçecek şekilde tekrar su ilave edelim ben 1 su bardağı sıcak su ilave ettim piştikten sonra blendırdan geçirip koyuluğunu kontrol edelim ve gerekirse su ilavesi yapalım Terbiyesi için; bir kaseye yumurta sarısını, limon suyunu ve sütü alıp iyice çırpalım Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip fokurdayana kadar çorbamızı kaynatalım
Sosu için; tavaya tereyağını, sıvı yağı ve salçayı koyup kavuralım Üzerine naneyi ve toz biberi de ilave edip 1 2 fokurdatalım ve çorbamızın üzerine gezdirelim harika bir lezzet
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.