Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çeşit Çeşit Ramazan Manileri Burada !

Çeşit Çeşit Ramazan Manileri Burada !
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Çeşitli Ramazan Manileri Burada ! Ramazanda Manileri Ramazan Ayında Söylenen Maniler Sevgili melekler, vaktiyle ramazan ayı geldiğinde her mahallenin davulcusu sahur için davul çalarken maniler söylerdi Derhal ne yazık fakat böyle bir uygulama yok, en azından büyük şehirler böyle Fazla hoş bir gelenek olan ramazan manileri bundan böyle yalnızca okumakla yetiniyoruz İşte ramazan ayında söylenen maniler içinden sizler için seçtiklerimizcesitcesitramazanmanileriburada5c55676d7bd42alt 1549100903 1549100903 cesitcesitramazanmanileriburada5c55676da6759cesitcesitramazanmanileriburada5c55676da6759 cesitcesitramazanmanileriburada5c55676da6759 Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü'mini sevindir Ezanlar her zaman okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana birazcık dokundu Aşık Hüseyin der ama; Çoktur aşlarım Tavuk dolmasını sever dişlerim Kavurma ile cenge başlarım Yahni benimle imtahan olsun Plato höşmerimi kaymak yağından Yüzünde bir petek arı balından Yiyen adam geçer mi genç çağından Hamule misali olmazmı esrek İşkembeyi yedim içi fışkılı Biz bilmedük şambabayı keşkülü Misafiri aluçalı eşkili Fazla makbule geçtiğini bilirem Ramazan'da fazla taamdan zevk etmem, derhal kırk elli sahan olsun Nefsimi ziyade zevkle doylamam Dilerse bunda şahı âlem olsun Hesab olmaz şu dünyanın taamı, Bilmem kaç gün atmış olsam rakkamı Bu âmâ nefis bırakır mı yakamı Geçer her gün ayrıca tıkarak, dökerek On üçüne geldik mi? Nefisleri yendik mi? İmandadır saadet Bunu böyle bildik mi? Fırın üzerinde kürek Gene sızladı kalp her yerde dayanır da Bal'a dayanmaz kalp Bu aya hürmet gerek Nimete şükür gerek Kutsal Ramazan'da Hakk'a ibadet lüzum Ay açmaz bulut açmaz Ay buluta kavuşmaz Günahları andıkça Bana gülümsemek yaraşmaz Çay şahlanmış çağlıyor Dağı duman bağlıyor Zengin olsan ne üstünlük Fakir kardeş ağlıyor Nerden geçti aklıma Kadayıfla baklava Aç gözlü olma diye Annem vurdu oklava Uzandım kuş oldum Dövüldüm gümüş oldum Yargı derdine düşeli Bir ane kuş oldum Okudum yazan oldum Davette gezer oldum Hergün börek istiyor Nefsime kızar oldum Sofrada fakir olsun Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra Duayı okur olsun Hoşafın suyu boldur Bir kepçe daha doldur Sahura köfte varmış Ne olur erken kaldır Geldi Ramazan ayı Yendi temcit pilavı Akşam iftardan sonra İçelim demli çayı Bak geldi etli dolma Fazla yiyip göbek salma Üzerine bir kahve iç Sohbetten geri kalma Bak kışın ayazına Kalk Hakk'ın niyazına Haydi hemen gidelim Teravih namazına Oruç yakalamak izzettir Bilene bir lezzettir Onbir ayın sultanı Mü'minlere rahmettir Akşam göründü hilâl, Kazançlar olsun helâl, Orucun sevabını, Fazla verecek Zülcelâl! Bu ayın kadri yüce, Hizmet et gündüz gece, Orucu tutmalıyız, Hepimiz ailece Âleme rahmet geldi, Büyük bir ni'met geldi, Ramazanla birlikte, Cennet müjdesi geldi  

858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt