Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çerkez Mantısı (Haluj)

Çerkez Mantısı (Haluj)
0
117

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
cerkez-mantisi-haluj-7.jpg

Çerkez Mantısı (Haluj) Tanımı İçin Materyaller


Hamur için;
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
  • 1 adet büyük soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, pul biber
  • Dilek ederseniz ince kıyılmış maydanoz
Sos için :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Tuz
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Çerkez Mantısı (Haluj) Tanımı Yapılışı

  1.  İlk olarak mantının iç harcını hazırlayalım, kıymayı kaba alalım.
  2. İçine ince doğranmış soğanı, baharatları ve tuzunu ekleyip yoğuralım.
  3. Daha sonra hamur için un, su, tuzu alıp sert ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirelim.
  5. Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hamuru açabildiğimiz kadar açalım.
  6.  Açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlak haller verelim.
  7.  Ortalarına kıymalı harçtan koyalım.
  8.  Alt kısmından başlayarak hamurun kenarlarını birbirinin üzerine gelecek biçimde uc uca birleştirin.
  9.  Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
  10.  Haşlanmış mantıların üzerine eritilmiş tereyağından gezdirelim.
  11.  Sos için tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alalım. 1 tatlı kaşığı domates salçası, rendelenmiş domates, tuz, baharatları ekleyip kavuralım. Bu etapta isterseniz rendelenmiş domates kullanmayabilirsiniz.
En son sarımsaklı yoğurt hazırlayıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
 

Similar threads

Çerkez Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 500 gram un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzSu İç harç için; 500 gram patatesYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı reyhan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için : 3,5 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz Harcı için: 400 gram dana kıyma2 adet ince rendelenmiş suyu süzülmüş soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kıymalı Sini Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamur için : 3,5 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz Harcı için: 400 gram dana kıyma2 adet ince rendelenmiş suyu süzülmüş soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un1 adet yumurtaÇay kaşığı ucuyla tuz1 su bardağı su İç harcı için 2-3 adet patates1 adet küçük boy soğan1 tatlı kaşığı domates salçasıKarabiberPul biberTuz Sosu için 2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı Yoğurt sosu için 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Bursa Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım su bardağı un (Açmak için )2 tane haşlanmış tavuk budu2 su bardağı un (Hamuru için )Tuz Sosu için; Yarım büyük kase yoğurt2 diş sarımsak2 su bardağı tavuk suyu1 tatlı kaşığı toz biber1 yemek kaşığı tereyağı Bursa Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt