Çerimoya ve Faydaları çerimoya çerimoya meyvesi 1548771952 1548771952 cerimoyavefaydalari5c506274d5efdcerimoyavefaydalari5c506274d5efd http:wwwveritacomtrimagescarkifelek3 Özellikleri ve Tarihçesi Çerimoya tüm dünya da 2200 çeşidi olan bir meyvedir Temelde Annona ve Rollinia olmak üzere iki bambaşka çeşidi bulunmaktadır bununla birlikte Asimina, Duguetia, Fusaea ve Porcelia da bu meyvenin en çok bilinen türlerindendir Meyvenin Annona türünün yaprakları 25 cm uzunluğundadır Çoğunlukla minik bodur ağaçlarda yetiştirilmektedir Yaprakları ovaldir Yetiştirildiği Yerler Orta ve Güney Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ve İsrail de yetiştirilmektedir Meyvenin Annona türü, daha çok Amerika da tropik iklime sahip birkaç bölgede yetişmektedir Bilhassa ağaçlık bölgelerde yetiştirilen Çerimoyalar 7002400m rakıma sahip yamaçlarda daha bereketli olmaktadırlar Lakin özellikle Güney Amerika da 01500m rakıma sahip yerlerde de yetiştirilebilmektedir Florida, Belize ve Guatemala da Tikal, Canul, Sartenaya, San Pablo, Benque, Caledonia ve Chonox gibi adlarla bilinmekte ve tüketilmektedir Faydaları Çerimoya, cildin saçların tırnakların diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin dinç kalmasında faydalıdır İçerisinde yer alan A vitamini baştan sona idrar yoları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırıcı özelliği vardır İhtiva ettiği B2 vitamini ile Migren türü baş ağrılarının önlenmesinde etkilidir Hem iştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Meyveyi taze olarak tüketebileceğiniz gibi bununla beraber tatlılarınızda, meyve salatalarınızda ve dondurmalarınızda tat katması için de kullanabilirsiniz Muhafaza Koşulları Çerimoya, 6 ºC de %85%90 nem oranında 34 gün muhafaza edilebilen bir meyvedir Çerimoya saklanırken bu hususlar mutlaka dikkate alınmalıdır Gıda Değerleri id Çerimoya, A,B1,B2,B3,B6,C,Kalsiyum,Demir,Protein ve Fosfor gibi çeşitli vitamin ve mineralleri bünyesinde bulunduran bir meyvedir