Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cepli-pogaca.jpg

Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6.5-7 su bardağı un
İçine koyulacak
  • Salam
  • Kaşar peyniri
  • Domates

Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabımızın içine süt, sıvı yağı, şeker, tuz ve mayayı koyup güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ek edip yumuşak ve çok az ele yapışan hamur elde edelim.
  3. Hazır olan hamurumuzu 1 -1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Hazır olan hamurumuzu mandalına büyüklüğün deki kesimlere bölüp ayarlayalım.
  5. Bir hamurumuzu alıp pasta tabağı altı büyüklüğünde açmaya çalışalım. hamurumuzun yarısına sıvı yağı sürüp katlayalım tekrar yarısına sürüp üçgen haline verip tepsiye yerleştirelim. Hazır olan hamurlarımızı 180-200 derecedeki fırınımıza verip pişirelim.
  6. Pişen poğaçalarımızın ortalarına istediğinizi herşeyden yerleştirebilirsiniz. Ben (Salam peynir domates) yerleştirdim. Sonra servise hazır edelim. Hepinize afiyet olsun hanımlar ????????????
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt