
Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6.5-7 su bardağı un
- Salam
- Kaşar peyniri
- Domates
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımızın içine süt, sıvı yağı, şeker, tuz ve mayayı koyup güzelce karıştıralım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ek edip yumuşak ve çok az ele yapışan hamur elde edelim.
- Hazır olan hamurumuzu 1 -1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hazır olan hamurumuzu mandalına büyüklüğün deki kesimlere bölüp ayarlayalım.
- Bir hamurumuzu alıp pasta tabağı altı büyüklüğünde açmaya çalışalım. hamurumuzun yarısına sıvı yağı sürüp katlayalım tekrar yarısına sürüp üçgen haline verip tepsiye yerleştirelim. Hazır olan hamurlarımızı 180-200 derecedeki fırınımıza verip pişirelim.
- Pişen poğaçalarımızın ortalarına istediğinizi herşeyden yerleştirebilirsiniz. Ben (Salam peynir domates) yerleştirdim. Sonra servise hazır edelim. Hepinize afiyet olsun hanımlar ????????????